Pisarna

Zakaj potrebujemo klimatsko napravo na delovnem mestu?

Podjetje Hiko d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1996 prvotno z namenom servisiranja in vzdrževanja hladilnih in klimatskih naprav. Kasneje so začeli s čiščenjem prezračevalnih sistemov. Svojim poslovnim partnerjem in kupcem zagotavljako visoko kakovost opravljenih storitev, kratek odzivni čas, tehnično pomoč in usposobljeno osebje.

Program poslovanja obsega:

  • prodaja hladilne in klimatske tehnike
  • servisiranje in vzdrževanje hladilne in klimatske tehnike
  • montaža klimatskih naprav
  • izdelava in montaža hladilnic
  • čiščenje in vzdrževanje prezračevalnih sistemov

Vedno več in več poslovnih partnerjev je zadovoljnih z njihovimi storitvami in želimo si, da bi bili tudi Vi!

Ker prehladno ali presuho delovno okolje, kot tudi previsoka temperatura in vlaga negativno vplivajo na delovne pogoje ter posredno tudi na ugodje in delovno učinkovitost je potreba po učinkovitih ogrevalnih in hladilnih sistemih vedno večja.
Še vedno je poudarek na učinkovitih ogrevalnih sistemih, po drugi strani pa, kljub njenemu neugodnemu vplivu na delo in bivanje, vročino preprosto prenašamo. Vendar pa se pojavljajo zaradi temperaturnih sprememb vedno nove potrebe, ki jih je treba zadovoljiti s klimatsko napravo.

Kaj moramo vedeti pri nakupu klimatske naprave za pisarno:

  • ustrezno namestitev klimatske naprave glede na razporeditev prostora in inventarja, površino prostora ter izolacijo ter lego stanovanja oz. poslovnega prostora.
  • ustrezno moč klimatske naprave.
  • strokovni pregled, svetovanje ter montažo klimatske naprave.

Pogosto vprašanje: ali se lahko zaradi klimatske naprave delavci prehladijo?

Pogosto je vprašanje, če lahko delavci zaradi delovanja klimatske naprave zbolijo. Odgovor na vprašanje: NE! Če je temperatura v prostoru pravilno nastavljena, potem se zaradi delovanja klimatske naprave ne morete prehladiti. Priporočljiva razlika med temperaturo prostora in okolice je od 5 do največ 8°C ter dotok hladnega zraka ne sme biti usmerjen neposredno v Ijudi, ki bivajo ali delajo v prostoru.

Ali lahko s klimatsko napravo tudi ogrevamo pisarne?

Večina klimatskih naprav je že v osnovi izdelana tudi za ogrevanje prostorov, kjer deluje na principu toplotne črpalke. Sam princip delovanja energije ne proizvaja kot električni grelec, ampak jo samo prenaša iz okolice v prostor, kjer jo odda pri višji temperaturi. Za tako delovanje potrebujemo le tretjino energije, preostali dve tretjini pa pridobimo iz okolice.

Povzeto iz hiko.biz

Sorodno: Več o tej tematiki si lahko preberete na https://www.klimanaprave.si/

Comments Off on Zakaj potrebujemo klimatsko napravo na delovnem mestu?