Iskanje službe

Za novo kariero ni nikoli prepozno

Če ste spoznali, da niste zadovoljni s svojo sedanjo kariero, vas lahko potolažimo, da niste sami. Ameriške raziskave namreč kažejo, da kar 80 odstotkov zaposlenih pristane v službah, s katerimi niso zadovoljni, saj ne ustrezajo njihovim veščinam in interesom.

A sprememba kariere ni nemogoča in zanjo nikoli ni prepozno. Sledi nekaj nasvetov, ki vas bodo vodili do bolj izpopolnjujoče kariere:

1. Kaj pa hobiji?

Marsikdo se nikoli ne zave, da so stvari, ki jih prostovoljno počne v svojem prostem času, pravzaprav plodna podlaga za novo kariero. Če se na primer cele dneve igrate s kamero, razmislite o karieri poklicnega snemalca. Če vam leži delo z računalnikom in ste prvi, ki ga prijatelji pokličejo na pomoč ob tehničnih problemih, razmišljajte o poklicu v tej smeri. Možnosti so pravzaprav neomejene.

2. Premislite o poučevanju

Če ste v nečem dobri, zakaj tega ne bi poučevali? Preskok na področje poučevanja je eden izmed zelo dobrih načinov za dober izkoristek vseh vaših znanj in veščin, ki ste jih nabrali v svoji karieri. Različni tečaji dandanes rastejo kot gobe po dežju, udeležencev na njih pa kar ne zmanjka. Zakaj ne bi del tega sveta postali tudi vi?

3. Glejte prek mesečnega plačila

Zaposlene večkrat premagajo poklici, ki obljubljajo visok mesečni dohodek, in svojo poklicno odločitev celo v celoti prepustijo temu dejavniku. Če boste razmišljali na tak način, vam tudi kariera, ki prinaša ogromen zaslužek, kmalu ne bo več dovolj in želeli boste več. Izberite si torej poklic, ki vas osrečuje in veseli, ne pa tistega, ki polni vašo denarnico.

Predvsem pa si zapomnite, da za karierne spremembe nikoli ni prepozno. Z iskrenim ovrednotenjem vaših interesov, znanj in ciljev – ter z nekaj dodatne izobrazbe in vaje – se vam prav lahko zgodi, da boste našli službo, ki ste jo že ves čas iskali.

Svojo strast spremenite v poklic

Veliko ljudi večino svojega časa zapravlja v službi, ki jih ne zadovoljuje in ne navdušuje ali pa jih celo dolgočasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *