Uncategorized

Čas je za hribe! Kako se primerno pripraviti?

Čas je za hribe! Pohodne hlače so tisti del športne opreme, ki vas bo spremljal na pohodu, v plezalni steni, v hladnih dneh na vrtu in tudi na mestnih ulicah. Pa najsi bodo izdelane iz trpežnega in zračnega softshell materiala ali iz lažjega najlon materiala. Hitro se sušijo in dobro odvajajo vlago stran od telesa, zaradi česar bo vsak pohod z njimi zelo prijeten. Izbirate lahko med lahkimi, zimskimi ali celoletnimi opcijami.

Kaj pa je dobro vedeti pred nakupom pohodnih hlač?

Material

Pohodne hlače so idealne za vsestranske poletne aktivnosti v naravi. Pri izbiri pohodnih hlač je nadvse priporočljivo, da so raztegljive, lahke in hkrati zračne kar nudi izjemno udobje pri nošenju, tako se ne boste pregreli niti na najtežjih vzponih. Dodatni površinski DWR premaz vam bo omogočal odbojnost vode in umazanije. Priporočljiva pa je tudi dodatna zaščita na kolenih.

Material pohodnih hlač naj bo vzdržljiv, odporen proti obrabi za zaščito pred ostrimi robovi in hitro sušeč. Prav material pohodnih hlač je izjemno pomemben, saj vam bodo le takšne lahko služile tudi na večdnevnih pohodih, da vam ni potrebna še dodatna prtljaga z rezervnimi pohodnimi hlačami.

Ergonomska oblika kroja

Ergonomsko oblikovan kroj zagotavlja lahkotnost gibanja v vseh razmerah. Kolena naj bodo ergonomsko oblikovana, pas naj bo elastičen, nastavljiv, saj le tako zagotavlja dobro prileganje.

Funkcionalnost

Pohodniki vemo, da so žepi nepogrešljiv del pohodniških hlač, ki naj se zapirajo s kvalitetno zadrgo, s tem preprečimo zatikanje ob veje v gostem grmičevju, ob kline na feratah in plezalnih stenah. Priporočljiv je tudi razširljiv rob, ki omogoča, da se hlače popolnoma prilegajo tudi visokim čevljem.

Nepomemben dejavnik pa ni niti barva. Naj bodo temnejše, tako da so manj občutljive in z dodatnim površinskim DWR premazom, ki bo omogočal odbojnost vode in umazanije.

Priporočljivi odsevni detajli, ki omogočajo vidljivost tudi v temnejših zunanjih razmerah.

Comments Off on Čas je za hribe! Kako se primerno pripraviti?